Mogelijkheden

Ingetogen of uitbundig?

We geven de ruimte om het afscheid op geheel eigen wijze in te kleuren.

Ingetogen of uitbundig. Live muziek of een playlist. Op het strand of thuis. Er zijn bijna geen regels bij een uitvaart. Wij denken niet in hokjes, maar geven de ruimte om een persoonlijk afscheid vorm te geven. Op een manier die precies bij de overledene en de nabestaanden past. We helpen je om de juiste keuzes te maken en inspireren je om je eigen pad te kiezen.

De Ronde Uitvaart is geheel onafhankelijk.

En niet gebonden aan afspraken met bepaalde leveranciers. Samen kiezen we voor de opties die het best passen bij je wensen en budget.

Op het gebied van uitvaartkisten is veel mogelijk. Van materiaal tot prijsklasse. En van een biologisch afbreekbare kist tot een beschilderde kist. Ook zijn er ontwerpers die een kist geheel op maat maken.

Uitvaartkist

VV bus rouwvervoer-8

Bij rouwvervoer denk je vaak aan een zwarte, statige auto. Maar het kan ook anders. Van eigen vervoer tot een uitvaartmotor en van een boot tot een rouwkoets.

Rouwvervoer

8M1A0409

De locatie voor het afscheid kan in één van de vele uitvaartcentra zijn, maar dat hoeft niet. Het kan ook thuis, in een kerk, op het strand of in het favoriete café van de overledene.

Locatie

pexels-elina-sazonova-3971983

Een playlist, live muziek of een koor? Muziek speelt een belangrijke rol tijdens het afscheid. Het roept herinneringen op en biedt troost. Je kunt de favoriete muziek van de overledene opzetten, maar ook een pianist of trompettist laten spelen.

Muziek

nathan-dumlao-zUNs99PGDg0-unsplash

Traditionele koffie met cake kan, maar hoeft zeker niet. Misschien wil je graag een bepaalde wijn serveren die de overledene graag dronk? Of kies je liever voor bier met bitterballen. Wij hebben contact met goede cateraars.

Catering

foto kaart 1 jaar

Naast de traditionele rouwkaarten met een grijs of zwart kader, is er steeds meer mogelijk. Bijvoorbeeld een rouwkaart met een persoonlijke afbeelding of een handgeschreven boodschap. Of juist met veel kleur.

Drukwerk

De Ronde Uitvaart

Tijdens het afscheid kunnen rituelen troost geven. Denk aan het aansteken van een kaars, het neerleggen van bloemen op de kist of het doorknippen van een lint. Ook kun je kinderen op een passende manier bij de uitvaart betrekken.

Afscheidsrituelen

163537061_1488850851320076_209156326838142381_n

Bloemen geven sfeer. Losse bloemen (uit eigen tuin) in grote vazen of een bloemstuk van de bloemist, het kan allemaal.

Rouwbloemen

43

Je dierbare herinneren kan op vele manieren. In woorden, sieraden, beelden van een fotograaf of videograaf en muziek.

Herinneringen

Artemis-urnen-pelion-beige-03

In een urn wordt de as bewaard van de overledene. Qua vorm en materiaal kun je bijvoorbeeld kiezen voor urnen van hout of keramiek. Zelf een urn ontwerpen en laten maken kan natuurlijk ook.

Urnen

gedenkstenen

Gedenkstenen zijn er in vele soorten, van diverse materialen en voor ieder budget. Zwerfkeien, een gedenksteen van glas, marmer of staal, modern of klassiek, er is veel mogelijk.

Gedenkstenen

living cocoon2

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij het regelen van een uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor vervoer, de kist, bloemen en drukwerk.

DUURZAAM

Leg je laatste wensen vast

Met het Laatste Wensenboekje van De Ronde Uitvaart bieden we hulp en inspiratie om je wensen rondom het afscheid bespreekbaar te maken. Dit kun je zelfstandig doen of samen met ons.

Mijn laatste wensen

Met het Laatste Wensenboekje van De Ronde Uitvaart bieden we hulp en inspiratie om je wensen rondom het afscheid bespreekbaar te maken. Dit kun je zelfstandig doen of samen met ons.

Hierna heb ik als uitgangspunt voor het regelen van mijn uitvaart een aantal wensen vastgelegd.

Begraven of cremeren

Na Overlijden