Wat te doen bij overlijden?

EEN DIERBARE IS OVERLEDEN, WAT NU?

Bij een overlijden zijn we 24 uur per dag bereikbaar via 020 2611 346.

De wereld staat voor jou even stil. Je bent verdrietig en kwetsbaar, maar moet ook belangrijke beslissingen nemen over de uitvaart. Als je eraan toe bent, bel je eerst de huisarts. Hij of zij zal langskomen om het overlijden vast te stellen. Daarna kun je ons dag en nacht bellen om een afspraak te maken. 

Je krijgt altijd een van ons aan de lijn. De dagen tussen het overlijden en de uitvaart staan we tot je beschikking om samen het afscheid met aandacht vorm te geven

Verzorgen en opbaren

Na het overlijden vindt de laatste verzorging van de overledene plaats. Het kan troost bieden om de overledene zelf te verzorgen, te wassen en aan te kleden, eventueel onder begeleiding. Maar we kunnen de verzorging ook uit handen nemen. Dat bepaal je zelf. We gaan altijd met respect en liefdevol te werk.

Het opbaren van de overledene kan in een rouwcentrum, maar steeds meer mensen kiezen voor thuisopbaring. We kunnen de overledene in de kist opbaren, op bed of een opbaarplank. Samen kijken we naar je wensen en de mogelijkheden.

Het uitgangspunt van onze begeleiding?


We geven je de ruimte om het afscheid vorm te geven op een manier die precies bij de overledene en de nabestaanden past.

De uitvaart vormgeven

Het regelen van een uitvaart is emotioneel en intens. Je moet veel beslissen in een paar dagen. Dat kan heel overweldigend zijn. Het ene moment word je overmand door verdriet, het andere moment denk je na over allerlei praktische zaken. Welke kist kies je bijvoorbeeld? En heb je al nagedacht over de muziek? Wij helpen je om de rust en het overzicht te bewaren.

We overstelpen je niet op dag één met alle informatie, maar begeleiden je in alle rust en stap voor stap. Betrokken en warm, maar ook daadkrachtig en praktisch. We nemen de tijd om goed te luisteren, reiken ideeën aan, stimuleren eigen inbreng, zorgen dat je niets vergeet en ondersteunen waar nodig. Op de achtergrond zijn we er voor iedereen. Een prettig gevoel.

De dag van de uitvaart

De dag van de uitvaart is niet alleen een dag van verdriet, maar ook een dag van troost. Wij zorgen dat de nabestaanden alle rust en ruimte hebben om afscheid te nemen. We houden praktisch de regie, hebben oog voor detail en zijn op de juiste momenten zichtbaar en onzichtbaar aanwezig. Samen zorgen we voor een afscheid waar je, ondanks het verdriet, vol liefde aan kunt terugdenken.

WIJ ZIJN ER VOOR JE


Wij verzorgen crematies en begrafenissen in de omgeving van Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen en Amsterdam.